субота, 20 січня 2018 р.

Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг


Яка ж вдалась сьогодні днина!
Що хочеться співать пісень
Моя соборна Україна
Знов зустрічає новий день.
Дата 22 січня 1919 року ввійшла до національного календаря як велике державне свято – ДеньСоборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня 99 років тому було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської  Народної  Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.

Патріотичне виховання є одним з пріоритетних напрямків  роботи Арбузинської районної бібліотеки для дітей. Тож,  19 січня,  напередодні Дня Соборності, для учнів 4-Б класу НВК «Пролісок» (кл.керівник Єсауленко І.М.) було проведено тематичний вечір «Соборна мати Україна – однана всіх, як оберіг».
Ведучі заходу Ляпало С.М. та Онищенко К.А. розповіли присутнім історію виникнення свята – Дня Соборності України, познайомили з історичними фактами про ті події, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.
Також учні відповідали на запитання літературно – історичноївікторини «Любіть Україну», продемонструвавши свої знання з історії рідної держави. У виконанні працівника РБК Воробйова М.О. прозвучали патріотичні пісні про Україну.
Саме цій знаменній події присвячена книжкова викладка «Соборна єдина – мояУкраїна», організована в районній бібліотеці для дітей. Матеріали, представлені на виставці, акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918– початку1919 року охопив майже всю Україну.
Сьогодні в часи, коли частина території нашої держави анексована і агресор здійснює пропаганду сепаратистських настроїв, ідея соборності, яку передбачає це свято, є дуже актуальною. А багатовіковий досвід щодо втілення цієї ідеї в життя українським народом вчить, що тільки в єдиній соборній і неподільній Україні наш народ може знайти своє щасливе майбутнє.
Сенс єдності полягає для кожного з нас у щоденній особистій праці, у добробуті всіх мешканців нашого краю, в економічному зростанні, у зміцнені національної безпеки і в ототожненні кожного громадянина з єдиною українською історичною спільнотою, з її символами і цінностями. Ми повинні робити все можливе, аби міцніла наша держава, розвивався наш рідний край, і нарешті настав мир.

Немає коментарів:

Дописати коментар