вівторок, 14 листопада 2017 р.

« Мова наша – серце наше »

До Дня української писемності та мови 7 листопада в районній бібліотеці для дітей для учнів 4 – Б класу НВК « Пролісок » ( класний керівник Єсауленко І.М. ) відбувся вечір – імпровізація « Мова наша – серце наше ».
Бібліотекар Ляпало С.М. розповіла учням про історію розвитку української мови з давніх часів й до наших днів, розкрила її роль серед інших слов’янських мов, розповіла про перші українські  словники.
Розділившись на дві команди, діти прийняли участь у мовознавчій вікторині « Найкращий знавець рідного слова ». Під час конкурсів « Договори віршика », « Утвори нові слова », « Здійсни пошук », « Ланцюжок », « Вгадай героя », юні мовознавці виконували завдання на створення власних віршів про мову, підбирали епітети до українських слів, розгадували загадки про рідне слово, пригадували прислів’я та приказки, висловлювання про українську мову.
Кращими знатоками українського слова були визнані капітани команд Ігнатьєв Богдан та Воронок Влада. Діти довели, що мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу. Для користувачів бібліотеки в читальній залі було оформлено викладку « Джерела української мови », яка розкрила факти про витоки нашої мови, її походження та розвиток.

Немає коментарів:

Дописати коментар