пʼятниця, 6 жовтня 2017 р.

Цей день в історії України: 22 вересня – День партизанської слави

З метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у Другій світовій війні (період 1941–1945рр.) в Україні  щорічно відзначають День партизанської слави. У пам'ять про них 18 вересня в Арбузинській районній бібліотеці для дітей пройшов вечір – спогад  « Стежками партизанської слави». На захід були запрошені Слівінський Леонід Гаврилович, учасник Другої світової війни та учні 4–Бкласу НВК « Пролісок» з класним керівником Єсауленко І.М.

Ведучі заходу Середенко А.В. та Ляпало С.М. ознайомили дітей з історією підпільно – партизанського руху на Україні, згадали  його учасників, які боролися з нацистами, тих, хто загинув у цій страшній війні.
Своїми спогадами про різні епізоди війни поділився Слівінський Леонід Гаврилович, який  теж зробив свій внесок у визволення селища Арбузинка від нацистських окупантів. Діти слухали розповідь, уважно сприймаючи кожне його слово.
У виконанні працівників районного Будинку культури Воробйова М.О. та Телєгіна О.А.  прозвучали патріотичні пісні про лихоліття війни та довгоочікувану Перемогу. У читальній залі бібліотеки оформлена книжкова викладка «Дорогами партизанської слави», де представлені книги, які розповідають про нелегкі військові будні партизан, про їхню запеклу боротьбу з ворогом,  про підпільників, які віддали своє життя за свободу України. Вшановуючи пам'ять про загиблих, всіма учасниками заходу були покладені квіти до меморіалу загиблим воїнам.

Немає коментарів:

Дописати коментар