вівторок, 19 грудня 2017 р.

Святий Миколай до нас завітав!

Святий отче Миколай!
Нашу хату не минай!
Подаруй усім потіху
І торбинку повну сміху,
І здоров'я для родини
Гарну долю для Вкраїни.
Миколай мандрує світом. Немає на нашій землі жодної християнської хати, де не було б образа святого Миколая. Немає душі, котра б не горнулася до цього святителя, не зверталася до нього зі своїми потребами, бо кожен знає, що він колись, за свого життя, був добродієм і помічником для християн, отож і сьогодні він може подати нам руку допомоги. Всі діти України з нетерпінням чекають, коли ж нарешті прийде святий Миколай, вони вивчають віршики, малюють малюнки, співають пісеньки, стараються вести себе якнайкраще, бути слухняними, загадують бажання, котрі має виконати святий Миколай. Він своїм прикладом заохочує нас чинити добро для ближніх і дуже радіє, коли ми йому в цьому допомагаємо. Його знають і шанують в цілому світі, до нього моляться і просять про опіку, його запрошують у гості! Бо він – святий Миколай Чудотворець.
Дітлахи з нетерпінням чекають на подарунки від Святого Миколая та на чудове і загадкове свято, яке подарує їм Арбузинська районна бібліотека для дітей та районний Будинок культури. І ось, нарешті, 14 грудня відбулося це яскраве, казкове свято, котре присвячене дню Святого Миколая – розважальна програма «Із неба в український край йде зимовий Миколай». В бібліотеці зібралося багато діток в передчутті казкового дійства – це діти з інвалідністю та талановиті діти.
Свято відкрили бібліотекарі Середенко А.В. та Ляпало С.М. Затамувавши подих, діти та дорослі  слухали легенду та перекази про Миколая, історію його дитинства та життя. А потім діти прийняли участь у вікторині про Миколая-Чудотворця, виразно читали вірші про нього.
А далі разом з ведучими продовжили свято літературні герої чортик Антипко (Кашин Давид), Білосніжка (Доронченко Інна) та чарівниця Фея (Галата Маргарита).
Бурхливими оплесками зустріли глядачі маленьких танцюристів Злобу С., Севастьянову Є., Онищенко Д., Шуваєва Р., Дроботун А., Руснак М., Петренко В., Трофимчук Ю., Козаченко Т. – це хореографічний колектив (художній керівник Дроботун А.), які виконали танок «Долоньки».
В цій затишній, святковій атмосфері з уст учасників дитячих вокальних ансамблів під керівництвом Кожевнікової Т., Артюх Р., Тищенко Л. лунали пісні. Ось імена артистів – Бартош Н., Ігнатенко Ю., Шевченко В., Бацуца Ж., Дроботун В., Артюх С., Ночевкіна А., Кащина І., Павлов В., Бородавко К., Алєйнікова А.
Впродовж свята діти та їхні батьки відгадували загадки, вікторини та приймали участь у різноманітних іграх. В кінці свята учасники та гості всі разом заспівали пісню «Ой, хто, хто Миколая любить».
А солодкою винагородою для присутніх стали цукерки. Про ці гарні подарунки до свята подбали Михайло Гірняк – настоятель Храму Різдва святої Богородиці Української Православної церкви та отець Андрій (Мазуренко).
У нашій книгозбірні напередодні свята організована викладка літератури «Йде світом Миколай». Тут можна взяти книжечки про добрі справи святого Миколая, легенди, віршики, пісні та багато цікавого про зимові свята.
Бібліотечне свято завершилось, а наші маленькі гості з позитивними емоціями розійшлися по домівках, щоб залишити під своєю подушкою лист до Святого Миколая із проханням про бажаний подарунок.
Хай кожне зимове свято приносить дітям радість, задоволення, пізнання нового. Бажаємо усім читачам та їх родинам веселих свят, щастя, миру  і здоров’я !

Немає коментарів:

Дописати коментар