субота, 25 серпня 2018 р.

Живи моя державо, Україно!

В бібліотеках Арбузинської централізованої бібліотечної системи відбулась низка інформаційно – просвітницьких заходів, присвячених святкуванню Дня Державного Прапора, 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності.
Пізнати та зрозуміти історію українського державотворення найкраще нам допомагає книга. Так, Арбузинською районною бібліотекою було організовано виставку – презентацію та проведено парад книг «Міцніє у віках та книгах наша Незалежна Україна», де користувачі мали змогу ознайомитися з кращими виданнями української друкованої продукції, виданої за роки незалежності, поринути у світ української історії, подій минулого та видатних особистостей, що надихають та надають сили створювати справжню НЕЗАЛЕЖНУ УКРАЇНУ; української мови – скарбниці духовного і культурного спадку українського народу, яка зберегла свою самодостатність і стала важливим чинником возз’єднання українських земель і відновлення соборної незалежності України; національної культури, яка  орієнтується на загальновизнані цінності світової культури.
Костянтинівською міською бібліотекою оформлено книжкову виставку-інсталяцію «Книги єднають Україну» у вигляді незвичайної книжкової мапи України. Привернув увагу читачів і «Книжковий торт», оформлений у вигляді двошарового торта і прикрашений стрічками, кожен шар цього торта складається із книг української художньої літератури, виданими за роки будівництва незалежної України.
Також  бібліотеками  були організовані книжкові виставки та тематичні викладки літератури:  «Звешся величаво – Україною» (Арбузинська б/ф), «Квітни, моя Україно!» (Кавунівська б/ф), «Мій сонячний дім – моя Україна» (Новокрасненська б/ф), «Україна моя! Ти одна, як життя» (Новоселівська б/ф), «Вишивана моя Україна» (Панкратівська б/ф).
Для користувачів Центрів вільного доступу до мережі Інтернет центральної районної бібліотеки, районної бібліотеки для дітей, Кавунівської бібліотеки – філії були проведені відео – екскурсії «Наша Україна красива і незалежна», «Незалежна і свята!», відео – репортаж «Мить історії української Незалежності».
З патріотичним десантом «Хай в серці кожної дитини живе любов до України» завітала до ДНЗ «Ромашка» бібліотекар Костянтинівської міської бібліотеки – філії Прокопенко Олена. Малеча із задоволенням прийняла участь у поетичному конкурсі виразного читання віршів про Україну, потім вихованці дитсадка закріпили знання про державні символи України під час відгадування загадок, слухання українських народних пісень, розмальовування державних символів України. Під час ігор діти закріпили знання про звичаї і традиції українського народу, адже саме гра виховує патріотичні почуття, любов до рідного краю.
Та найбільше задоволення діти отримали під час виконання святкової пісні «Коровай». Саме тоді стало зрозуміло всім – Україна святкує свій День народження!
Історії становлення нашої держави були присвячені заходи: патріотичний діліжанс «Є у нас одна країна – наша рідна Україна» (Новоселівська б/ф), 
усний журнал «Україно, ми твої діти!» (Арбузинська б/ф), літературно – музична композиція «Україно! Ти – моя молитва» (Новокрасненська б/ф). Бібліотекарі  відкривали історію України, нагадували традиції та культурні надбання, сприяли формуванню у користувачів людської гідності, любові до рідної землі, родини, свого народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар