середа, 12 квітня 2017 р.

« Нині свято читання, всім на здивування ! »

Із книгою і словом поріднися,
Хай буде книга – твій насущний хліб.
Тож зачерпни із неї і напийся,
Снаги, що в серці залишає слід.
З метою залучення дітей до книги і читання, популяризації творчості кращих письменників української і зарубіжної літератури щорічно в дитячих бібліотеках України проходить  Всеукраїнський Тиждень дитячого читання.
В цьому році Тиждень читання в бібліотеках району проходив з 3 по 8 квітня  під назвою « Нині свято читання, всім на здивування ! ».
Справжнє свято дитячої книги, читання, гарного настрою та позитивних емоцій відбулося під час відкриття Тижня в Арбузинській районній бібліотеці для дітей 3 квітня. Спочатку бібліотекарі Середенко Алла та Ляпало Світлана зробили короткий екскурс в історію створення перших книг, розповіли про їх значення для розвитку людства. Книгу як основне джерело знань юні книголюби шанували в прислів’ях, приказках, віршах, загадках. Слово « книга » стало ключовим словом кросворду, розв'язаного дітьми.
Добра, мудра, чарівна казка завжди була у пошані. Тому в  гості до дітвори, учнів 4 класу НВК « Пролісок » ( кл. керівник Фоменко Т.В. ) на театралізоване дійство « Жила – була казка » завітали казкові герої Ведмідь, Зайченята, Вовк, Совеня, Лисичка, Іжачок, Білочка та Дятлик ( діти – артисти Мар'ян Сергій, Шевченко Віка, Бабюк Ірина, Казаков Максим, Ілеску Валерія, Петров Вадим, Кушанська Анжела ). Кожний з героїв розповідав про себе, а діти відгадували, з  яких  вони казок. Пригадали на святі героїв кращих українських народних казок, відомих дитячих письменників- казкарів Г.Х. Андерсена, братів Грим, Ш. Перро.
Також під час свята відбувся фінальний тур та підведення підсумків читацьких перегонів « Прочитай 50 книжок – за 100 днів » ( впровадження « купленої » ідеї Голопристанської РДБ Херсонської області ), який проходив в бібліотеці  з 19 грудня 2016 року по 29 березеня 2017 року. Переможцями конкурсу стали Кушанська Анжела ( 3-А кл. ) та Петров Вадим ( 4 кл. ). Спільними зусиллями друзів переможці конкурсу показали театралізований уривок з оповідання Всеволода Нестайка « Нові пригоди в лісовій школі ».
5 квітня весело і в той же час пізнавально провели вільний час в районній бібліотеці для дітей діти – інваліди з районного реабілітаційного центру та діти – артисти – активні читачі та помічники бібліотеки. Для них було підготовлено гру – квест « В гостях у фіксиків » з циклу заходів « Все знайдете, друзі вірні, у дитячій книгозбірні » з різними розважальними, розвиваючими та рухливими завданнями: розмалювати мультяшних героїв « фіксиків », полагодити іграшковий автомобіль та прийняти участь у автоперегонах, відгадати загадки про побутові електричні прилади, вправно наносити води в ложці, скласти пазли. А допомагала їм в цьому найулюбленіша дітьми героїня мультиків про фіксиків « Сімка » ( Арбуз Аріна ).
Між завданнями діти переглядали найцікавіші серії мультсеріалу. Весняний настрій всім присутнім підняв виступ дитячого ансамблю ложкарів районного Будинку культури « Стукотки ». Призами для дітвори стали солодощі, якими вони залюбки ласували.

6 квітня для гостей дитячої  бібліотеки ( гуртківців « Літературного краєзнавства » Садівської ЗОШ на чолі з керівником Кущовою В.І. ) відбувся творчий вечір – зустріч з Арбузинською поетесою – аматоркою Лапчук С.Я. « Моя країна – Я ». Світлана Ярославівна розповіла дітям свою біографію, поділилася планами на майбутнє, декламувала свої кращі вірші про Україну, рідний край, українську мову. Є в неї вірші – спогади про дитинство, школу – в минулому вона працювала вчителем української мови і літератури. Її вірші патріотичної тематики закликають любити і берегти рідну землю, шанувати її традиції, звичаї, мову. Один з віршів присвятила вона бібліотеці. Ведучі подякували поетесі за цікаву розмову, побажали нових творчих злетів, здоров'я та благополуччя.

Немає коментарів:

Дописати коментар