вівторок, 18 квітня 2017 р.

« Читаємо твори В.Г. Рутківського »

18 квітня Арбузинська районна бібліотека для дітей взяла участь в обласній літературній акції « День читання « Читаємо твори В.Г. Рутківського » » до 80-річчя з дня народження письменника, провівши вечір-портрет « Володимир Рутківський: файли долі та творчості ».
Запрошені на захід учні 5 – 6 класів Арбузинської ЗОШ №1 дізналися про нелегкий життєвий і творчий шлях до визнання українського поета, прозаїка, журналіста та дитячого письменника Володимира Григоровича Рутківського. Тільки в 70 років до нього прийшла слава, хоча пише він вже більше, ніж півстоліття.
Бібліотекар Ляпало Світлана ознайомила учнів з творами письменника для дітей, а особливу увагу звернула на історичну тетралогію письменника про джур, перша книга якої « Джури Козака Швайки » вивчається в 6 класах в рамках шкільної програми з української літератури.
В мережі Інтернет діти мали змогу переглянути мультимедійну презентацію по творчості письменника « Володимир Рутківський « Джури козака Швайки » » та буктрейлер до цієї книги.
В читальній залі до уваги користувачів бібліотеки оформлено тематичну викладку творів письменника « Краплини сонця Володимира Рутківського », серед яких його історичні твори дійсно є чистими промінцями віри письменника в чесність, сміливість, відвагу українців, повертають нас до витоків, закликають любити Україну, її історію, вірити в невмирущий дух українського народу.
Тож, Володимире Григоровичу, зичимо Вам здоров'я, натхнення, творчих здобутків на довгії – довгії літа !

Немає коментарів:

Дописати коментар