субота, 13 травня 2017 р.

Чорнобиль: подвиг і трагедія

Чорнобиль -  код національної трагедії  і, разом з тим, безмежної мужності і людської гідності. Вже тридцять один рік  живуть люди з присмаком полинової гіркоти, здригаються, вдивляючись і прислухаючись до новин, пов’язаних з «мирним атомом». Випробування,  довжиною в 31 рік, долає вже друге покоління.
27 квітня в Арбузинській  районній бібліотеці для дітей для учнів 4 класів НВК «Пролісок» відбувся вечір–реквієм «І лине Чорнобильський дзвін», присвячений 31-й річниці  Чорнобильської  катастрофи.
Бібліотекарі Середенко Алла та Ляпало Світлана  розповіли присутнім про події того чорного дня та відвагу  простих людей, які в екстремальних умовах стали героями. Познайомили присутніх з життєвими історіями односельців-ліквідаторів  Олександра Галати, Олександра Левченка та Івана Онищенка, яких, на жаль, вже немає в живих. Ризикуючи життям та здоров'ям, вони героїчно виконували свій обов'язок - захищали людство від подальшого розповсюдження радіації.
Діти  переглянули  мультимедійну презентацію «Чорнобиль - рана незагоїна» про своїх односельчан-ліквідаторів трагедії на ЧАЕС. До уваги присутніх була представлена тематична викладка літератури «Чорна трагедія на кольоровій землі». Героям Чорнобиля були присвячені вірші, які звучали у виконані ведучих та школярів.

Пам'ять  загиблих у Чорнобильській трагедії присутні вшанували хвилиною мовчання. Про ці події ми не маємо права забувати ніколи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар