середа, 7 березня 2018 р.

Могутня сила Кобзаря

«Любітеся, брати мої,
Україну любіте,
І за неї безталанну,
Господа моліте»
Т. Шевченко
Тарас Шевченко – символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість Великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.

Місяць березень розпочався в Арбузинській центральній районній бібліотеці з вшанування пам`яті Т.Г. Шевченка – національного пророка, невмирущого генія слова, народного поета, художника, борця за ідеали справедливості і добра.
І знову – свято… І знову линуть до нас думи геніального українського поета. До бібліотеки  на літературне свято «Поет, художник, борець...» завітали учні Садівської ЗОШ разом із заступником директора школи з навчально-виховної роботи Шевченко І.В. та вчителями української мови та літератури Квасільчук А.В. та Кущовою В.І.
Ведучі Середенко А.В. та Ляпало С.М. ознайомили учнів з життям та творчістю Великого Кобзаря не тільки як геніального народного мислителя, основоположника нової української літератури, а й як великого художника, запропонувавши учням переглянути ілюстровані малюнки Т. Г. Шевченка.
Ожило Кобзареве слово – учні Бобко О., Буряченко К., Бойко Л., Гниленко Н., Буряченко В., Сушко А., Георгієва К., Грицай Д., Рошкован А., Золотухіна І., Кобець Д.  декламували вірші, читали уривки із священної книги «Кобзар». Особливо вразила присутніх  майстерність виконання віршів Кобзаря призерами обласного конкурсу читців «Поетична пристань» Квасільчук Інною та переможницею районного конкурсу читців «Струни Кобзаря»  Лобовою Іриною.
Затамувавши подих присутні слухали про Шевченка не лише як борця, а й як ніжного й вразливого душею, чистого серцем лірика. У творчому доробку Шевченка і раннього, і зрілого темі жіночих страждань присвячений не один вірш. Переможниця конкурсу читців «Сторінками Кобзаря» (2015 – 2016 рр.) та цьогорічного конкурсу «Барви надії» Крижня Алла прочитала уривок Шевченкової «Катерини».
До уваги користувачів бібліотеки була запропонована книжкова виставка «Вклонімося Кобзарю», яка допоможе їм заглибитись в духовну спадщину письменника, відчути його невмирущі слова та актуальність творчості і в наші дні.

Немає коментарів:

Дописати коментар