середа, 21 березня 2018 р.

Вклонімося великим тим рокам

Вони у битві чесно полягли,
А іншого – ні вибору, ні змоги,
Вони загинули. Але перемогли,
Бо віддали життя для Перемоги.
Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Минуло вже 74 роки від дня визволення Арбузинки від нацизму в Другій світовій війні. Пам’ять про ті події завжди буде жити в наших серцях.
21 березня для користувачів Арбузинської районної бібліотеки було проведено урок видатних особистостей «Воїни – визволителі Арбузинського краю». Під час заходу школярі познайомилися зі сторінками історії періоду Другої світової війни та роками окупації Миколаївщини, дізналися про героїчні подвиги наших земляків та світлий день Перемоги.
Адже День Перемоги – свято особливе. Це день великої радості та гордості, але водночас і великого смутку, оскільки перемога дісталася нашому народу жахливою, неймовірно високою ціною. Та на превеликий жаль, сьогодні ми не змогли втримати перемогу і всіма силами  намагаємось зберегти мир в нашій країні.
Бібліотекар Середенко А.В. розповіла молоді про людей, які героїчно боролися за визволення нашого краю, про їхні подвиги, про ту жорстоку і бездушну війну, що забрала мільйони життів, принесла лихо і горе на нашу українську землю. Діти уважно слухали оповідання Є. Январьова і М. Владимова «Завдання «Центру» виконано», взяли участь у обговоренні прочитаного та з’ясували, що навіть підлітки в ті часу здатні були на героїчні вчинки. Присутні дізналися багато нових фактів про події воєнного лихоліття на території Арбузинського району.
Школярі за допомогою бібліотечних працівників доторкнулися до сторінок історії війни 1941 – 1945 років, більше дізналися про битву за Південний Буг, визволення Миколаївщини. В Інтернет – центрі бажаючі мали змогу переглянути відеофільм про хроніку воєнних днів Другої світової війни.
На завершення заходу до уваги присутніх був представлений огляд літератури з книжкової виставки «Рокам ніколи пам’яті не стерти». Користувачі ознайомилися з книгами, в яких висвітлюються події Другої світової війни.
Вшануймо ветеранів! Прочитаймо книги про війну – адже це теж пам'ятник героям війни, відомим і невідомим її солдатам, це данина безсмертному подвигу та ратній звитязі воїнів, всім, хто кував перемогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар