пʼятниця, 23 лютого 2018 р.

Високий наш дух, як молитва


23 лютого в Арбузинській районній бібліотеці для дітей відбувся конкурс розмовного жанру «Барви надії», участь у якому взяли 11 любителів мистецтва слова з селища Арбузинка та сіл Агрономія, Іванівка, Новокрасне, Кавуни та Панкратове.

У чому специфіка цьогорічного заходу, яке село представило найбільше конкурсантів, і хто ж став кращим? Про все – трохи згодом.
Світ таланту людини розфарбований у різні кольори. Районний  конкурс читців «Барви надії» проявляє найтонші відтінки завдяки мистецтву слова. Не дивлячись на чітко сформовані вікові рамки, були приємні сюрпризи: наймолодшому конкурсанту «Барви надії — 2018» ледь виповнилось 9 років, а найдосвідченішому — 60! Зовсім юні і поважні конкурсанти додали і свої кольори до «Барв надії».
Ведучі – бібліотекаріА. Середенко та К. Онищенко зачитали патріотичні вірші українських класиків та сучасних поетів.
Поезія… Вона може змінити саму людину. Якщо людина прагне до цього, то завдяки поезії стає чутливішою, добрішою, відкритішою для світу. Поезія торкається тих струн людської душі, які, можливо, досить довго мовчать у людині, доки її не торкнулися тонкі пальці поетичних рядків…
Віночок із неповторних безсмертних творів Л. Костенко, О. Довженка, К. Валецької, І. Калиниченко, В. Симоненко, М. Сингаївського, Н. Козленко і класика гумору П. Глазового тримав в напрузі всіх учасників конкурсної програми майже дві години.
Критеріями оцінки стали знання тексту напам’ять, виконавча майстерність, артистизм, емоційний вплив на слухача.
Всі учасники підготувалися до своїх виступів, твори доповнювали музичним супроводом, сценічним вбранням, створювали навіть театралізацією свої віршованих композиції.
Кожен конкурсант намагався передати всю палітру почуттів, які вклав автор у кожний рядок своєї поезії. Комусь з них це вдалось краще, комусь – трошки гірше. Але були й такі, чиї виступи залишили незабутні враження в серцях слухачів.
Гостем заходу була переможець попередніх конкурсів читців «Сторінками Козаря» Крижня Алла, яка зачитала уривок з твору О. Довженко «Мати», та «Балада про дві душі» Л. Легостаєвої.
Оцінювали виступи учасників члени журі: Тищенко Лариса Іванівна, методист Арбузинського районного будинку культури;
Ляпало Світлана Миколаївна, бібліотекар Арбузинської районної бібліотеки для дітей;
Нікітенко Світлана Іванівна, бібліотекар відділу комплектування літератури Арбузинської ЦБС.
Не просто було визначитися з переможцями. Але конкурс є конкурс. Переможцями стали:
І – ІІІ категорія: І місце – Мельник Валерія (с. Агрономія);
ІІ місце – Шамрай Валерія (с. Панкратове);
ІІІ місце – Мельникова Лілія(с. Агрономія);
ІY категорія:
І місце – Андросова Марія (с. Новокрасне).
Переможці конкурсу отримали грамоти Арбузинського відділу культури, національностей та релігій.
Серед переможців районного конкурсу читців двоє учасників візьмуть участь в обласному турі. Побажаємо ж їм великих перемог та подальшого розвитку їх талантів серед декламаторського мистецтва.
Директор районного Будинку культури Зайцева Т.М. відмітила високий професійний рівень виконавців та чудову організацію конкурсу, подякувавши бібліотекарям та директорам клубних закладів району за якісну та творчу підготовку конкурсантів.

Немає коментарів:

Дописати коментар