вівторок, 10 квітня 2018 р.

В слові є вічність і мить

Нині поезія стала настільки популярною, що для неї навіть день окремий вигадали — 21 березня. Вперше Всесвітній день поезії відсвяткували у Парижі, одному з найромантичніших міст Землі. А запровадила свято ЮНЕСКО у 1999 році та запропонувала відзначати цю дату, аби заохотити держави світу популяризувати написання й читання віршованих творів, видавати й поширювати їх.
День поезії — це ще й нагадування всім сучасникам про великих поетів, які своїм твердим поетичним словом впливали на долі цілих держав і завжди були в пошані.
Традиційно у читальній залі Арбузинської районної бібліотеки збирається сузір’я талановитих митців слова, щоб відзначити Всесвітній день поезії. І цьогоріч літературна вітальня «В слові є вічність і мить» зібрала широке коло письменників Арбузинського краю та їх шанувальників.  Тож на гостину до районної книгозбірні завітали наші поети – краяни: Поплавський Віталій Григорович, голова районного літературного об’єднання «ДАР» та члени літературного об’єднання «ДАР» Надія Ткаченко, Микола Дзудзело, Олександр Петренко, Наталія Катриченко і Любов Лисавенко з Костянтинівки та учні 10 класу Арбузинської опорної загальноосвітньої школи I – III ступенів № 2 імені Т.Г. Шевченка (вчитель української мови та літератури Полянко Г.В.).
Бібліотекарі Онищенко Катерина та Середенко Алла ознайомили присутніх з біографією і творчістю поетів. Поетичні збірки поетів-краян вміщують роздуми про наше сьогодення й минуле, про святість і нерозривність зв’язку різних поколінь, їх духовну єдність та націленість у щасливе завтрашнє майбутнє. Поети читали свої твори різної тематики, розкриваючи найпотаємніші почуття і думки людини, хвилювали присутніх своєю відвертістю та емоційним художнім прочитанням власних віршів.
Зустріч з митцями  пройшла в теплих і веселкових барвах спілкування, що живим вогником ще довго буде гріти душі і тішити серця наших користувачів. Наприкінці Віталій Поплавський  подарував для дитячої книгозбірні свою нову збірку «Римована абетка». Присутні і учасники заходу мали змогу переглянути книжкову викладку творчих добірок місцевих поетів «На хвилях поезії».

Немає коментарів:

Дописати коментар