вівторок, 14 лютого 2017 р.

Вічна казка кохання

День Святого Валентина ще іменують Днем усіх закоханих. Свято неофіційне і не є вихідним, проте активно відзначається молоддю щорічно 14 лютого. Кохання ! Це почуття подарувало нам велику кількість пісень, балад, поем, трагедій, а також імен: Беатріче, Лаура,Тетяна Ларіна, Шагане. Ми не знали б їх ніколи, якби не чудові вірші, створені на їхню честь. Кохання оспівано композиторами, художниками, поетами. Воно пронизує поезії Володимира Сосюри, та Івана Франка, Пушкіна і Лермонтова, Шекспіра і Петрарки, Лесі Українки та Олександра Олеся. Так, кохання буває різним, але життя без нього неможливе.
У найромантичніший день у році, коли, здається, кохання витає у повітрі, Арбузинською   центральною районною бібліотекою та районною бібліотекою для дітей проведено вечір – кураж  «Всесильна епідемія кохання», на який зібралися старшокласники ЗОШ №1 та № 2.
В ході заходу були проведені цікаві конкурси « Сердечне гадання», «Підпиши валентинку», «Ти без мене – не ти, я без тебе – не я!», які не залишили байдужим жодного з присутніх. Найактивніші учасники отримали подарунки.
Прийняли участь у конкурсах і учні молодших класів. Вони пригадували народні прислів’я та приказки, пісні про кохання та легенди і бувальщини, пов’язані з Днем Святого Валентина, хлопчики робили дівчаткам компліменти, «полювали» із зав’язаними очима на «щасливі сердечка». Малюки  зізнавалися в коханні не тільки одноліткам, а і бібліотеці. А бібліотекарі, в свою чергу,  вітали відвідувачів солодкими подарунками.
На тему кохання звучали поетичні твори у виконанні Ємельяненко Яни та Тіхонової Оксани (ЗОШ№1, 9 клас). Родзинкою заходу стали романтичні пісні у виконанні солістів районного Будинку культури Скок Олени та Гордійчук Лариси.
В читальній залі було представлено книжково-ілюстративну виставку-натхнення «Кохання ніжні звуки», на якій представлено збірки відомих поетів – ліриків.
Кожен, хто завітав цього романтичного дня до бібліотеки, зміг виготовити власними руками валентинку і адресувати її об'єкту своїх симпатій.

Немає коментарів:

Дописати коментар