понеділок, 13 лютого 2017 р.

Поезія – покликання душі

«Поезія…Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність».
Ліна Костенко
Благословенна українська земля завжди була щедра на таланти… В роботі Арбузинської районної бібліотеки для дітей значне місце займає популяризація творчості поетів і письменників рідного краю. Завдяки своєму таланту вони збагачують наші серця гідністю, честю, життєвою мудрістю, красою та любов'ю до рідного краю.
В рамках комплексної програми «Відкриємо книгу дітям» та проекту «Замовляй письменника» 6 лютого в бібліотеці відбувся літературний зорепад «Поезія – покликання душі», на який були запрошені поети – краяни – Ткаченко Надія Миколаївна, Дзудзело Микола Олексійович та члени краєзнавчого гуртка «Літературне краєзнавство» Садівської ЗОШ (керівник Кущова Валентина Іванівна).
Під час заходу ведучі Середенко Алла та Ляпало Світлана познайомили присутніх з біографією поетів, зачитали уривки з їх творів. Поезія — це стан їхньої душі, пісня, яка лине із самого серця. Кожен вірш — це сповідь поета, неповторний барвистий опис життєво – важливих цінностей, переживань, почуттів, емоцій. В цьому сповна переконалися учасники заходу, почувши різножанрову поезію, що звучала з уст самих поетів. Діти дізналися – щоб стати письменником, потрібно мати не лише талант, але й багатий внутрішній світ.
До уваги присутніх бібліотекарі підготували мультимедійну презентацію «Поети нашого краю», ознайомили присутніх з краєзнавчим дайджестом «Видатні земляки», присвяченим творчості Надії Ткаченко, Миколи Дзудзела, Івана Брашевана, Лідії Хілівнюк, Григорія Кислиці, Віталія Поплавського.
Для бібліотеки та гуртківців поети подарували свої останні збірки віршів, Надія Миколаївна – «Промінь Надії», Микола Олексійович – «Дано Богом світ любити».
Зустріч пройшла в теплих барвах спілкування, що живим вогником ще довго буде гріти  душі і тішити серця…

Немає коментарів:

Дописати коментар