середа, 14 червня 2017 р.

Острів Феміди

14 червня  в Арбузинській районній бібліотеці для дітей  пройшов правовий орієнтир « Правове поле: кого захищає закон»  для дітей  літнього оздоровчого табору «Бригантина» Арбузинської ЗОШ №2 .
Ведучі заходу  Середенко Алла  та Ляпало Світлана  ознайомили таборян  з правами дітей  згідно Конвенції про права дитини  та з прикладами їх порушення,запропонували пройти тест «Життя навчить».
На свято до дітей  завітав «Космопузик» - прибулець з дивовижної країни Мельмаки. В цій космічній країні діє одне тільки право- право сильного. Таборяни, в свою чергу,  розповіли Космопузику про права  та обов’язки дітей в нашій незалежній державі, де  діє принцип верховенства права, тобто закону.
Розділившись на дві команди  «Правусики» та « Правознайки», діти взяли участь в «Інтелектуальному штурмі» та «Правовій вікторині», відгадували, що лежить в «Загадковому ящику», згадували дитячі казки, відповідаючи на запитання вікторини «Чия СМС – ка?», де показали хороший рівень правової освіченості .
А ще дітвора  стала учасниками відео-вікторини «Правова відгадай-ка», під час якої вони разом з бібліотекарями шукали правопорушників у відомих казках та літературних творах.  Найбільше симпатій було віддано  українським народним казкам.
Також бібліотекарі  запропонували дітям помандрувати «Урядовим сайтом для юних громадян» та переглянути презентацію по темі заходу, закріпивши знання про свої права.
На сам кінець діти  писали  лист- бажання  Президенту України. А бажання дітей були такі: «щоб  в Україні був мир» , «ціни на велосипеди були доступні всім», «була підвищена заробітна платня батькам», «здоров’я для бабусі». Дехто бажав  поїхати на море  чи мати планшет…
В читальній залі книгозбірні було оформлено книжкову  виставку -запитання  «Свої права ти добре знаєш ?», де порушувались питання толерантності у підлітковому середовищі, проблеми правопорушень серед неповнолітніх та відповідальність за їх скоєння.
Після заходу кожен користувач відчув себе справжнім громадянином, узявши з собою частинку любові та гідності за свою країну Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар