вівторок, 20 червня 2017 р.

Не померкне слава тих воєнних літ

Війну не забалакать, не забути,
Була війна.Священная війна.
До неї спогади прикуто,
Застигла в моїй пам’яті вона.
20 червня до Дня скорботи та  вшанування   пам'яті  жертв  війни   в   Україні Арбузинською районною бібліотекою для дітей проведено вечір – вшанування «Пам'ять про вас в нашім серці жива», на який були запрошені діти з літнього оздоровчого табору «Бригантина» ЗОШ №2 ім.Т.Г. Шевченко.
Бібліотекарі Середенко Алла та Ляпало Світлана розповіли дітям про початок німецько – радянської війни між Німеччиною та колишнім СРСР, яка розпочалася рівно в 4 години ранку 22 червня 1941 року, згадали події війни, що не перестає  вражати своєю силою народного духу, величчю подвигу наших односельців, що піднялися на захист Батьківщини, своїх осель і родин. Усвідомлюючи жахливу небезпеку, яка нависла над країною, наші земляки Степан Орел з Благодатного, Володимир  Величко з Новокрасного, Іван Торжинський з Арбузинки, проявили мужність і героїзм, за що були удостоєні високого звання Героя Радянського Союзу.
На протязі заходу звучали вірші нашого земляка Івана Брашевана «Ромашка», «Полеглих друзів голоси», «Обеліск»,  «Бережіть Україну». Школярі переглянули презентацію  «Герої рідної землі», вшанували хвилиною мовчання Героїв, які загинули у другій Світовій війні  і які зараз гинуть на сході України.
В читальній залі бібліотеки оформлено книжково – ілюстративну виставку  «Безсмертна слава у віках».

Немає коментарів:

Дописати коментар