четвер, 15 червня 2017 р.

Конституція України в моєму житті

28 червня наша країна відзначатиме  День Конституції. Саме 21 рік тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету.
15 червня в Арбузинській центральній районній бібліотеці відбулося літературно-музичне свято «Особисті права і свободи людини, визначені  Конституцією України», на яке були запрошені майстрині-вишивальниці із селищ Арбузинки і Костянтинівки та вихованці пришкільного літнього оздоровчого табору НВК «Пролісок».Основна мета заходу  - зміцнення патріотичних почуттів у дітей, молоді та старшого покоління.
 Ведучі заходу Середенко Алла і Онищенко Катерина  ознайомили присутніх з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкували шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України.
 Як діти, так і дорослі  активно відповідали на питання бліц-вікторини  «Конституція – основний закон держави».  Змагаючись в турах, присутні прийшли до єдиної думки - треба уміло і правильно користуватись своїми правами і добре виконувати свої обов'язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших.
 У виконанні маленьких артистів звучали вірші про Україну М.Сингаївського,П. Осадчука,О. Василенко,В Сосюри та М. Верещака. Власного вірша  про Україну та рідний край прочитала місцева поетеса Ткаченко Надія.
 До уваги присутніх в читальній залі бібліотеки  оформлена  експрес-викладка «Оберіг нашої державності», яка  дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції та відображає найважливіші шляхи становлення українського конституціоналізму.
 І вже, як завжди, бібліотекарями і майстринями –вишивальницями  була організована творча майстерня. Цього разу умільці голки, спиць і гачка вчили малюків вишивати хрестиком, бісером, в'язати гачком і спицями прекрасні обереги нашої духовної спадщини.
 Діти з великим задоволенням та ентузіазмом переглянули виставку декоративно-ужиткового мистецтва «Фольклорні обереги».
 У виконанні солістів районного Будинку культури на святі звучали пісні про нашу рідну Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар