середу, 25 квітня 2018 р.

Вечір – спогад «Важкий тягар чорнобильського неба»


Чи знаєш ти, світе,
Як сиво ридає полин,
Як тяжко, як тужно
Моєму народу болить!..
Б.Олійник
25 квітня в читальній залі Арбузинської районної бібліотеки відбувся вечір – спогад «Важкий тягар чорнобильського неба», присвячений 32 – й річниці аварії на Чорнобильській АЕС. На захід було запрошено учасників ліквідації наслідків аварії Коробко Віктора Ілліча, Маляровова Анатолія Івановича, Таранця  Віктора Івановича та учнів 7-10 класів Арбузинської ЗОШ №1 разом із класним керівником Церуш Л.М.

Ведучі заходу Ляпало С.М. та Онищенко К. А. спочатку провели короткий екскурс в історію відкриття і використання енергії ядерних реакцій. Згадали перших ліквідаторів аварії, які кинулися у вогонь. Це герої Радянського союзу лейтенант Володимир Правик, Кібенок Віктор. А також запалили свічку пам’яті та згадали хвилиною мовчання наших земляків ліквідаторів – мешканців Арбузинщини, які пішли у вічність. Це – Онищенко І.М., Галата О.М., Левченко О.І., Рубцов Г.Т. та Насипайко В.В.
Бібліотекар Ляпало С.М. ознайомила присутніх з тематичною викладкою літератури про ті трагічні події «І все перекреслив урановий атом», також присутні переглянули мультимедійну презентацію «Біль нашої душі – Чорнобиль». По закінченні на згадку про захід та в знак подяки та пошани від колективу бібліотеки ліквідаторам були подаровані книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар