вівторок, 23 травня 2017 р.

В Європу з Україною у серці

Європа – наш великий дім !
Європа – наш – найкращий дім !
Європа – це наш спільний дім !
І ми господарі у нім !
Традиційно кожного року в травні місяці в Україні проходить День Європи. Цей день жителі України відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту, спільної культури та, щонайважливіше, спільного майбутнього. Цей день став символом нового початку, вільного та успішного шляху.

12 травня до районної книгозбірні були запрошені учні 9 – 11 класів Арбузинської ЗОШ №1 на віртуальну літературно – мистецьку подорож « Бібліо – стоп по Євросоюзу ».
Від бібліотекарів Середенко Алли і Онищенко Катерини учні дізналися про найцікавіше в Європі, Європейський Союз. Під час заходу присутні гордо співали Гімн України, з цікавістю прослухали гімн Євросоюзу « Ода радості » з 9-ої симфонії Бетховена, запам’ятали офіційний девіз « Згода в різноманітті ».
Ведучі заходу запропонували безліч цікавих фактів про такі країни як: Франція, Італія  Норвегія, Велика Британія, Швейцарія, Ісландія, Рим, Лондон та доповнювали їх мультимедійною презентацією. Старшокласники дізналися про особливості і цікавинки тієї чи іншої країни. Наприклад: Тріумфальна арка, Ейфелева вежа, Лувр в Парижі, Колізей ( Рим ), Тауер ( Лондон ), ЕльПрадо ( Мадрид ), Єлисейські поля ( Франція ). Голландія славетна голландським сиром, багаточисленними вітряками, портами. Туристів з усього світу приваблюють сюди численні музеї, архітектура, що чудово збереглася, один із найбільших у світі портів, але найріднішими, звісно ж, вони визнали краєвиди нашої України.
 У світі багато нестандартних, креативних побудов, які відображають творчу фантазію архітектора. Це « танцююча парочка » в Празі, готель-парус в Дубаї, будинок – вулик в Австралії, будинок – корабель в Малайзії, кубічні будиночки в Роттердамі. Учасникам заходу було запропоновано теж збудувати із кубиків будинки майбутнього.
У конкурсі « Літературний » школярі називали письменників та художні твори, згодом « скуштували » страви національних кухонь європейських країн.  Було цікаво, весело, пізнавально і корисно.
Учні дізналися про історію Євробачення, учасників від нашої країни, логотип та гасло конкурсу – 2017 року. Починаючи від 2003 року, Україна щорічно бере участь у конкурсі. Відтоді ми завоювали два « золота », два « срібла » і « бронзу ». Українські виконавці чотири рази потрапляли до трійки лідерів, два виступи стали переможними.
Своїми голосами зачарували присутніх солісти районного Будинку культури.
Протягом тижня у бібліотеці експонується книжково – ілюстративна виставка « Україна – Європа: діалог крізь роки та кордони ».
« День Європи » в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця.

Немає коментарів:

Дописати коментар